Ondersteuning en advies voor drone operators.

Drone Consultancy Solutions
 

Voordat u drones gaat inzetten, zal u onder meer willen weten wat de technische en juridische mogelijkheden zijn. Ook wilt u weten wat de kosten zijn en wat de inzet van drones u gaat opleveren of besparen. Aerial Pro helpt u bij het beantwoorden van deze vragen en kan hiervoor een assessment of business case voor u uitwerken. 

Als u besluit drones te gaan inzetten in uw bedrijfsproces zal u te maken krijgen met verschillende risico's. Wij brengen deze risico's vooraf voor u in kaart en zorgen voor mitigerende maatregelen door het opzetten van onder meer beleidsregels, werkprocedures en checklisten in uw RPAS Operationeel Handboek. 

 

Op het moment dat u aan de slag gaat met drones helpen wij u ook bij de technische implementatie hiervan. Wij adviseren u welke software het meest geschikt is voor uw dataverwerking en geven u daarnaast inzicht in status van uw vliegoperatie met onze Drone Management applicatie. 

Ook als u internationale ambities heeft kunnen wij u begeleiden. Onze consultants zijn gespecialiseerd in zowel nationale als Europese wet- en regelgeving

Materiaal en Support
Drone Verkoop & Lease
Operationeel Handboek & Procedures
Risico Analyse, 
 Mitigatie &
Compliance
Team Training & Schaalbare Workflows
Business Cases & Proof of Concept 
Checklisten, Logboeken &
Formulieren
Meer informatie? Neem contact op.

We helpen u graag. Bereik ons via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Europese wetgeving & SORA

Op 1 juli 2020 treedt de nieuwe Europese regelgeving voor drones in werking. Vanaf dan zal er een onderscheid worden gemaakt tussen operators in de:
 

  • Open categorie

  • Specific categorie

  • Certified categorie

De Open categorie is opgebouwd uit meerdere subcategorieën met uiteenlopende operationele limieten. Elke subcategorie stelt eisen aan de vaardigheden van de operator en technische specificaties drone. Aerial Pro kan u over deze eisen adviseren. 

Indien u een operatie in de Specific categorie wenst uit te voeren zal u moeten voldoen aan de specifieke eisen die gesteld zijn in een Standaard Scenario of zal u zelf een Specific Operations Risk Assessment (SORA) moeten aanleveren bij de luchtvaartautoriteit om aan te tonen dat uw operatie veilig kan worden uitgevoerd. 

Aerial Pro is vanaf de introductie van de Europese wetgeving betrokken geweest bij de implementatie hiervan in Nederland en heeft verschillende SORA's en Standaard Scenarios ontwikkeld voor het Ministerie van I&W. Wij kunnen u daarom deskundig advies geven over de gevolgen die de Europese regelgeving voor u zal hebben en kunnen we voor uw operatie snel een kwalitatief goede SORA Analyse opstellen.  

 

© 2015 - 2019 Aerial Pro B.V. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
US Icon.png